протеини

протеини

Каква е същността на протеините?

Протеините са биологически значими макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те имат значима роля в правилното порастване и функция на човешкия организъм. На практика протеините изпълняват действие на един от структурните конструктивни части на всички живи клетки. Предназначенията , които изпълняват в организма , са утвърждаващи и реално разностранни . Като тръгнем от специфичните структурните такива, свързани с изграждането на клетките, и стигайки до образуването на инстинктивни защити на организма и осигуряването на кислород до тъканите. Нашите организми имат функцията да обобщят голям брой от аминокиселините, имащи роля в сместа на протеините, но други различни се налага да поемаме от външни източници. Те могат да бъдат хранителните продукти, съставени от много протеини, или асортимента на протеинови хранителни добавки, продавани на пазара .

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки биха били много ефикасен способ за намиране на наложителните размери протеин на човека. Те са реално от полза за дейно спортуващите хора , фактически пращат на организма потребната мощ, за издържането на интензивното спортуване . Вижте важните варианти на протеини, които можем да приемаме в състава на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – може би най-разпространен между спортуващите поради скоростното му разтваряне и разграждане от системата . Реално трудно бихме си набавили потребното количество от него от храните , без повреждане на своя стомах.

– казеин – назоваван още като млечен протеин. Той гарантира неспирното отделяне на някои аминокиселини, приемащи значима роля в порастването и развитието на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съдържа съществени нива на аминокиселини, подкрепящи скелетната мускулатура. Консумирането му поощрява целокупната жизненост и устойчивост на мускулите.

– яйчен протеин – голямото му предимство е способността му да се приема изцяло от системата на организма . Той прави възможно безспирното отделяне на градивни елементи за мускулите.

– растителен протеин – все така съществен за мускулатурата от асортиментите с животински произход . Също така той държи ниски стойности на наситени мазнини, което е от значителна полза не само за нашето тегло , но и за благополучието на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Основни функции на протеините

Протеините притежават множество значими предназначения в човешкото тяло. Ако трябва да сме точни, всъщност не съществува дейност в тялото ни, който да няма връзка с определен протеин. Предназначенията на протеините са съвсем многообразни , но ще направим опит да ги разделим в няколко основни групи.

– конструктивни функции – образуващите функции на протеините се познават от една тяхна много специфична черта . Това е умението на протеиновите молекули да се групират заедно, за да направят конкретните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са част от изграждането и поддръжката вида на клетката, също и в нейната същинска организация . Най-значимият конструктивен протеин в тялото ни е колагенът. Той има значителна роля в развитието на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от съществено естество за скелетно-мускулния апарат и ниското им количество със сигурност води до наличието на проблеми в него.

– придържане към електролитния баланс – протеините плюс това имат немалко черти , подкрепящи запазването на електролитния баланс или pH баланса в организма . Хранителните вещества и напитките , които приемаме в ежедневието, умеят да разместят този баланс . А това води до сериозни хронични заболявания . Конкретно протеините защитават организма ни от сходно вредно влияние, като оказват помощ за нормализирането на електролитния баланс.

– подхранване на имунната система – може да бъде смятано, че протеините са базовата хранителна единица, която се грижи за обичайната работа на имунната система. Коя е основната работа на човешката имунна система? Да изпраща антитела за премахване на разпространените в системата вируси и микроби . Е, този вид антитела по своята всъщност се оказват протеини. Заради това следствие е от такова главно значение да осигуряваме на имунната си система с необходимото количество протеини, за да умее тя да съществува ефективно и да ни осигурява протекция от множество заболявания .

– транспортиращи дейности – протеините играят голяма роля и в пренасянето на хранителни вещества в организма . Те доставят до клетките основни за тях съставки – витамини, соли, желязо и хемоглобин. По този път е възможно влизането на кислорода в клетката и в последствие изпускането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които са в ролята на огромни катализатори в нашия организъм, се наричат ензими. Те задействат дейността на разграждане на хранителните вещества до по-малки и достъпни елементи . Ето как тези протеини съществено усвояват времето за протичане действието на храносмилане. Запаса на необходимото количество ензими в системата е от огромно значение, понеже при привършването им е възможно да изникнат вероятни усложнения с храносмилането.

– сигнални функции – като детайл от състава на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в развитието на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Казано по друг начин , те усвояват ролята на своеобразни вестоносци в организма . Пример за този тип протеин е инсулинът, който играе определена роля в синхронизацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от мисиите на протеините, за които определено се чува най-малко. Действително немалко от протеините изпълняват действието на молекули, кореспондиращи на посочен разред сигнали. Често този тип протеинови сензори са положени в клетъчните мембрани. Тяхната роля е да разкодират молекулните сигнали, дошли от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в човешките клетки и органи се извършва посредством т.нар. двигателни протеини. Конкретно това важи и обхватно за придвижването на тялото . Като пример за двигателен протеин сме способни да назовем мнозина . Той се състои в мускулната тъкан и действа върху редовните им съкращения , помагащи за осъществяването събирането на скелетната мускулатура и движението на тялото в пространството.

– запасни функции – и не трябва да забравяме че, в определени обстоятелства може протеините да бъдат използвани от организма като базов енергиен запас . Говорим за най-вече случаи , при които организмът е в глад за въглехидрати. Такива протеини, осъществяващи добавена работа във връзка с извличането на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В какви дози са ни потребни протеините?

Това е един наистина доста съществен проблем за протеините, който ще разнищим . В действителност уместните дневни дози протеини са вариращи за неспортуващите мъже и жени и за тези, които често спортуват на тренировки . Средно за стандартен дневен прием се визира 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Тези дози протеин следователно са доста оскъдни за хора, упражняващи тежки дейности . Потребно е приемането на по-големи мяри протеини, за да се застраховаме срещу катаболните процеси засягащи губене на мускулна маса, случващи се след приключването на физическите тренировка . Страхотно разбирате , че съкращаването на килограми е действително обвързано с регулирането на общия калориен прием. Разбира се това не трябва да се случва в минус на протеините. Всъщност не , доставянето на протеини е добре да бъде запазено на същите стойности, а в някои случаи дори да се завиши . Освен това че защитава от катаболизъм, стандартният прием на протеини има термогенно действие , подкрепя по-лесното храносмилане и набавяне на полезните елементи и регулира апетита. Следователно ако подлагате тялото си на интензивни активности и потене във фитнеса, вземете под внимание дозата протеини с физическият разход, който отделяте нормално .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и ефективност на конкурентни цени

В серията на Ready for life можете да откриете разнообразие протеини и протеинови продукти, елементи от поредиците на широко известни и топ марки за хранителни добавки. Те не просто ще ви гарантират чудесно оформено тяло, но и ще ви подкрепят да се поддържате много добро здравословно състояние . Също така , при нас имате свободата да потърсите тези висококачествени протеини на реално достъпни стойности . Ето ги най-хубавите идеи от групата „Протеини“, специално селектирани :

1. Blade Sport Protein Concentrate – оглавяваме с този доброкачествен прахообразен продукт. Той съдържа 87% суроватъчен протеин и е подходящ за рутинно спортуващите . Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate снабдява организма ви 21 грама протеин. Допълнително , хранителната добавка съдържа силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Знаете че , този вид аминокиселини, съчетани под груповото название BCAA, са изключително ценни за който и да е интензивно спортуващ индивид. Как да поемате протеиновия продукт? 1 запълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Тази мярка обикновено се пие преди и след активност , но за по-сигурен ефикасност сте свободни да прибавите и още един прием след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – чисто природен гейнър, който служи за надеждно повишаване на мускулната маса . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко модела протеин с най-силен биологичен потенциал, оказвайки мощен анаболен ефект. И още , благодарение на въглехидратите, наситени в , протеинът е и чудесен източник на мощ за човешкото тяло . Всяка напитка от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефективните гейнъри на пазара . Хубаво е да се изпива ½ доза сутрин ½ мярка след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – извлечен от качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен раздел протеини ще ви спомогне да покачите мускулната си маса, логично и да запазите мечтаните мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от различни единични лаборатории и има много документи за качество. Като бонус съществува в изключителни вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Насочваме ви да се поема 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 лъжица след упражнения . За забързани ефекти , бихте могли да проектирате и бонус доза от протеиновия продукт преди физическо натоварване или през вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – висококачествен протеинов продукт, произведен от популярна навсякъде компания за фитнес хранителни продукти Myprotein. Набавя на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи ниско ниво на мазнини и лактоза, но пък е наситен на калции и необходимите аминокиселини. Добър избор както за квалифицирани спортисти, така и за онези, които просто си водят здравословен начин на живот . 25 грама от сместа се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза е добре са се поема до трийсет минути след активност , но ако не ви устройва , можете да я осигурявате и във всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителна опция от марката Myprotein, което този път е специализирано към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетан от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на човешкия организъм над 22 грама протеин на прием , както и общия състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има идеално действие върху растежа на мускулната маса и хода на асимилация на важните хранителни елементи от тялото . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да бъдат изпивани 2 или 3 такива количества всеки ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – страхотен както за активно трениращи , същевременно и за тези , които желаят да подобрят обичайния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и единствено първокачествени протеин изолат и хидролизат от доказани източници. Всяко количество от 25 грама доставя на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Протеинът забързва развитието на чистата мускулна тъкан и осигуряването на анаболните действия в системата . Добре е на ден да се правят по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след спортуване .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща висококачествени протеини от пет вида източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Богата на всички аминокиселини, потребни за моменталното и полезно изграждане на активна мускулна маса. Допълнително , протеиновият продукт се разпространява в съвършени вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Също като горната опция , се набавят по 2 дози ежедневно – 1 сутрин и 1 след натоварване.

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – в края представяме едно протеиново предложение на английската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той разработва качественото и значимо ниво на мускулна маса, така и по-лесното възстановяване на организма след интензивни тренировки . Няма лактоза, а стойностите на захар и мазнини в него са наистина леки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured дава на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и широк хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме ви да се употребява по 1 доза сутрин и 1 доза след дейности . За получаване на максимални успехи , можете да изпиете и още една доза от протеиновия продукт измежду храненията .

Погледнете предложенията на Ready for life и си поръчайте най-класните протеинови продукти на идеално изгодни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Каква е същността на протеините?
Протеинови хранителни добавки
Основни функции на протеините
В какви дози са ни потребни протеините?
Протеините на Ready for life – качество и ефективност на конкурентни цени